4 aanhanger accessoires die je niet kunt missen!

4 aanhanger accessoires die je niet kunt missen!

Of je nu een doorgewinterde aanhangerexpert bent of overweegt er een aan te schaffen, het optimaliseren van je aanhangerervaring begint met het goed begrijpen van de cruciale accessoires die niet alleen wettelijke vereisten zijn, maar ook een aanzienlijke impact hebben op de veiligheid en efficiëntie van je reizen. 

In deze blog zullen we ons verdiepen in de wereld van verlichtingsets, oprijplaten, aanhangernetten en beveiliging. Ook hoe deze componenten niet alleen voldoen aan de voorgeschreven normen, maar ook een essentieel onderdeel vormen van een probleemloze reis.

Verlichting: meer dan slechts een wettelijke noodzaak

De verlichting van je aanhanger is van essentieel belang, niet alleen voor wettelijke eisen, maar ook voor veiligheid op de weg. Bij het kiezen tussen een 7-polige en 13-polige aansluiting voor de verlichting van je aanhanger, moet je weten wat er op jouw auto zit. Hoewel de 7-polige aansluiting nog steeds in gebruik is, hebben veel moderne voertuigen nu de 13-polige variant, deze variant biedt extra functies zoals achteruitrijverlichting en de mogelijkheid voor constante stroom.

Voor een probleemloze installatie zonder gedoe met draden zijn er plug & play verlichtingsets beschikbaar. Deze sets bevatten hoogwaardige lampen van bekende merken zoals Aspock en Radex, die garant staan voor duurzaamheid op de lange termijn.

Afscherming van jouw lading

Aanhangernetten zijn meer dan simpele toevoegingen, ze dienen als beschermende schilden, waardoor wordt voorkomen dat je lading onverwachts de weg op kan schuiven. Bij het selecteren van een aanhangernet is het van belang om verder te kijken dan alleen naar de prijs. De wat duurdere netten worden meestal gemaakt van duurzame materialen en voorzien van weekmakers hierdoor behouden ze hun flexibiliteit zelfs na langdurig gebruik. Het gebruik van netten met fijne mazen draagt bij aan de stabiliteit, terwijl het elastiek rondom de bevestiging het installatieproces vereenvoudigt. 

Slimme toegang met oprijplaten

Oprijplaten vormen de essentiële schakel voor het snel en handig laden van je aanhanger. De keuze tussen aluminium en staal hangt af van persoonlijke voorkeur – aluminium voor lichtgewicht en gemak, staal voor stevigheid en duurzaamheid. Echter, de belangrijke factor hier is de oprijhoek. Een formule, waarbij de oprijhoogte wordt gedeeld door de maximale hellingshoek, berekent de optimale lengte van de oprijplaten, waardoor je het laadvermogen maximaliseert zonder stabiliteit in gevaar te brengen.

Beveiliging van jouw aanhanger

Een van de meest gekozen beveiligingsmethoden is het gebruik van disselsloten. Deze worden op de koppeling geplaatst en voorkomen dat de aanhanger ongewenst aan- of afgekoppeld kan worden. Met varianten zoals de Fixed Lock sloten, die een vaste montage hebben, en koker sloten, die in verschillende koppelingen passen, is er voor iedereen een passende oplossing.

Een aanhanger is jouw reisgenoot!

Aanhangers zijn meer dan slechts ladingdragers; het zijn jouw reisgenoten op de weg. Met de juiste verlichting, aanhangernetten, oprijplaten en beveiliging maak je van je aanhanger een geoptimaliseerde reisgenoot. Heb je nog vragen over de verschillende soorten accessoires of het vervangen van deze accessoires? Of zit je in dubio over welk type of merk je nu eigenlijk moet kiezen? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl voor advies.