Een poeder doseersysteem

Een poeder doseersysteem

Vraagt u zich wel eens af hoe koeien in een melkveehouderij allemaal dezelfde dosering aan poeder krijgen? Om een koe gezond te houden hebben de dieren een aanvulling nodig van mineraalpoeder op het voedsel. Het is hier belangrijk dat de koeien een goede hoeveelheid aan dosering krijgen. Dus niet te veel, maar ook niet te weinig. Om uw koeien in goede gezondheid te houden is het dus van belang om te voorkomen dat de koeien onjuiste hoeveelheden aan mineralen binnenkrijgen. Ook helpt dat de vruchtbaarheid te verbeteren. Maar hoe zorg je er voor dat de koeien precies het gevraagde portie aan mineralen krijgen? Daarvoor kunt u een BLACK-V poederdoseersysteem gebruiken.

Waarom een poeder doseersysteem aanschaffen?

Een probleem dat veel boeren meemaken is dat de koeien te veel poeder binnenkrijgen. Dit gebeurd wanneer de koeien stoten tegen het voerstation. Helaas zorgt dit ervoor dat de koeien te veel poeder binnenkrijgen. Het poeder doseersysteem van Hanskamp voorkomt dat uw koeien te veel poeder binnenkrijgen. Dit systeem zorgt ervoor dat alle koeien precies dezelfde inhoud binnenkrijgen. Doordat er kleine porties zijn, kan er niet gemorst worden. Daarnaast is het goed om te vermelden dat er geen poeder verloren gaat dankzij het uitvalbakje.

Extra verzorging voor uw koe

Voor een melkveehouderij zijn de koeien erg waardevol. Daarom is het niet gek als u dat extra beetje moeite doet om uw koeien goed te verzorgen. Maar hoe kunt u dit doen? Dat willen we ook graag uitleggen. Koeien houden van schone omgevingen. Daar kunt u dus voor zorgen. Maar ook met de persoonlijke verzorging van een koe. Deze mooie dieren zorgen bijvoorbeeld voor hun eigen vacht. Dit doen ze door het likken, schuren of door te gaan baden. Maar ze zijn er niet altijd in staat om dit zelf te doen. Hierbij kunt u dus helpen. Daarnaast hebben koeien klauwen die wel eens bekapt moeten worden. Dit kunnen ze natuurlijk niet zelf doen. Doe dit alstublieft minimaal twee keer per jaar. Ga eens in de zoveel tijd kijken hoe de klauwen er voor staan. Als de klauwen te lang worden, kunnen koeien moeite krijgen met het lopen.