5 tips voor het kopen of huren van vastgoed in Den Haag

5 tips voor het kopen of huren van vastgoed in Den Haag

Ben je op zoek naar een geschikte woning in Den Haag, bijvoorbeeld omdat je werk in de Hofstad gevonden hebt? Of zoek je vastgoed om in te investeren? Dan sta je voor de keuze wat het slimste is: huren of kopen. Een makelaar Den Haag kan je hierin helpen en adviseren. Dit geldt ook wanneer je op zoek bent naar bedrijfsruimte in Den Haag. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een of meer geschikte panden in Den Haag? In dit blog lees je vijf nuttige adviezen om geschikt vastgoed in Den Haag te vinden voor permanente bewoning, bedrijfsmatige doeleinden of geschikte panden om winstgevend in te investeren.

1. Kies voor een woning of beleggingspand dat weinig onderhoud nodig heeft

Vastgoed kopen is één ding, de eventueel bijkomende onderhouds- of renovatiekosten zijn een tweede issue. Veel kopers van woningen of vastgoed verslikken zich hierin. Kijk daarom altijd goed naar de onderhoudsstaat van het pand dat je wilt gaan kopen. De grootste kosten zitten vaak in uit te voeren onderhoud of renovatieprojecten van verouderde badkamers, keukens of kozijnen.

2. Zoek via online zoekmachines naar geschikte huizen of bedrijfspanden

Veel aanbieders van koopwoningen of bedrijfspanden voor verhuur in Den Haag maken gebruik van SEO optimalisatie. Dit maakt het zoeken naar jouw ideale vastgoed een stuk gemakkelijker. Door gebruik te maken van goede zoektermen via Google of andere zoekmachines, kun je snel een woning, kantoorpand, bedrijfsgebouw of investeringspand vinden die aansluit op jouw wensen. Zo kom je met zoektermen als ‘makelaar Den Haag‘, ‘investeren in vastgoed Den Haag’ of ‘bedrijfspanden te huur in Den Haag’ op websites terecht die een prachtig actueel aanbod aan vastgoed hebben. Geef niet te snel op en zoek door op pagina’s verderop, want niet alle bedrijven hebben hun SEO optimalisatie op orde. Soms vind je op pagina 3, 4 of 5 van de zoekresultaten in Google ook de mooiste pareltjes uit de vastgoedbranche!

3. Let op het energielabel

Al het vastgoed dat in Nederland te koop staat, of het nu om een huis of een kantoorpand gaat, heeft een verplicht energielabel. Dit label geeft aan hoe goed de woning al dan niet is geïsoleerd en dus hoe duurzaam het betreffende pand is. Zorg ervoor dat je zo’n groen mogelijk energielabel kiest, zodat jij – of iemand die jouw pand(en) huurt – zo weinig mogelijk geld aan energie kwijt is.

4. Denk na over de beste locatie

Bij de aankoop van een woning, kantoorpand of bedrijfsgebouw in Den Haag doe je er verstandig aan om te letten op de meest gewilde locaties in de stad. Een aantal wijken springt er wat dit betreft uit, namelijk: Bezuidenhout, Leidschenveen, het Zeeheldenkwartier, Benoordenhout en het Statenkwartier. Panden in deze wijken zijn bovengemiddeld populair.

5. Pand kopen voor verhuur? Denk na over de wens van de huurder!

Ten slotte: als je een beleggingspand koopt om die te gaan verhuren, is de smaak van de huurder cruciaal voor een succesvolle verhuur. Jouw persoonlijk voorkeur is dus feitelijk niet doorslaggevend. Probeer daarom, eventueel via een vastgoedadviseur, helder te krijgen wat de huurders willen en pas je zoektocht daar op aan!