De mooiste plekken in Den Haag om te fietsen

De mooiste plekken in Den Haag om te fietsen

Van plan om eens een prachtige fietstocht in Den Haag te maken? Dan weet je wellicht al een aantal mooie plekken. Maar vergeet niet dat Den Haag nog meer te bieden heeft. Of jij nu graag op een rustig tempo fietst en van de natuur geniet, of het tempo wat opvoert en de wind in je haren wilt voelen. Den Haag is een van de mooiere plekken in Nederland. Pak je fiets, een snack en je uitrusting en ga op pad. Dit zijn de mooiste fietsplekken.

Fietsroute door Scheveningen

Het mooie aan de fietsroutes over Scheveningen, is dat je zelf kunt bepalen hoe druk het is. Ga je langs de drukke boulevard of kies je er voor om over de duinen en via het bos te fietsen? Het voordeel hiervan: geniet van een lekker visje tijdens je fietstochtje en geniet van de sfeer.

Rembrandtbrug vanuit spui

Het gaat hier om een weg die ook uitstekend is voor de snelle avontuurlijke fietser. Geniet van het mooie Den Haag, maar maak op sommige plekken ook flink vaart.
Vergeet niet dat het zeker bij hobbelige paden en hoge snelheden aan te raden is om een helm te dragen. Gelukkig hoef je niet in te leveren op comfort als je bijvoorbeeld een Agu fietshelm neemt. Zo kun je ook veilig genieten van je fietstocht.

Huizen spotten

Dit rondje langs de dure wijken in Den Haag is het moment om even flink je ogen uit te kijken. Misschien dat je wel eens vaker afstapt dan normaal om mooie plekken te bekijken. De route begint bij de stationsbuurt en gaat via het centrum en zeeheldenkwartier om de Vogelwijk heen. Vervolgens fiets je door naar Duttendal en via Waalsdorp naar Willemspark. Om het rondje af te maken ga je via Museumplein en Vlietzoom west nog een rondje maken bij om Boswijk. Kijk vooral online hoe jij de beste spots kunt meepakken, en wat de mooiste plekjes zijn om even pauze te nemen.

Een koninklijke fietstocht

Als Nederlander wil je graag het koninklijke pracht en praal wel zien. Fiets langs Paleis Noordeinde en Haagse Bos naar Huis Ten Bosch bijvoorbeeld. Via Wassenaar kun je op de weg ook Kasteel Duivenorde zien. Vorstelijk!

Welke fietsroutes je ook gaat nemen, zorg er voor dat je goed voorbereid bent. Weet waar je eventueel kunt stoppen om op adem te komen, neem water en wat eten mee, en trek de juiste uitrusting aan zoals een helm. Nu alleen nog op je fiets stappen.