Linkbuilding anno 2022: dit moet je weten

Linkbuilding anno 2022: dit moet je weten

Heb je een webshop? Heb je een autogaragebedrijf en wil je graag dat jouw website gevonden wordt? In dat geval dien je je te verdiepen in online vindbaarheid. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en dat geldt ook op het gebied van het beter vindbaar worden binnen Google. In dit artikel vertellen we er meer over. Lees snel verder!

Organische vindbaarheid verbeteren

Kortweg afgekort naar SEO. Het is de meest duurzame manier om autoriteit op te bouwen en beter gevonden te worden binnen Google. Het is echter wel een gevecht van de lange adem, want je concurrenten zullen ook niet stilzitten. Hierdoor wordt er ook door veel bedrijven gekozen voor de snellere methode: SEA, Search Engine Advertising. Dit is betaald adverteren op de zoekmachine van Google, maar ook op andere zoekmachines zoals Bing. Je krijgt in ruil voor geld een betere positie in zoekmachines. Wil je geen tekstadvertenties plaatsen, maar jouw website SEO-vriendelijk maken? Schrijf goede landingspagina’s, schrijf een relevante meta-title en meta-description, en zorg dat de techniek van jouw site op orde is. Misschien kun je de bezoeker zelfs visueel verrassen met infographics, quotes of afbeeldingen. Hierdoor blijven bezoekers ook langer op je website en dat vindt Google belangrijk. De zoekmachine zal jouw website steeds beter gaan waarderen.

Off-page optimalisatie met linkbuilding

Maar stemmen krijgen, en daarmee meer autoriteit krijgen, kun je ook creëren door het inzetten van linkbuilding. Hier ligt wel een duidelijke contentstrategie aan ten grondslag. Wil je liever linkbuilding uitbesteden? Het professionele team van Aspen Media House kan je hierbij, mede dankzij 300K+ publicatiemogelijkheden, uitstekend bij ondersteunen om de top van de zoekresultaten te behalen.

Door linkbuilding op een juiste en strategische manier toe te passen, kan Google jouw website beter waarderen en belonen met een betere ranking binnen de zoekmachine. Let wel! Sommige strategieën worden beloond, maar kwaliteit gaat nog altijd boven kwantiteit. Als je links ontvangt van niet relevante websites of te veel backlinks tegelijk ontvangt, dan kun je bestraft worden met een penalty. Dit moet je dus ten alle tijden voorkomen. Google kijkt nou eenmaal mee. Kies daarom voor de duurzame aanpak en schrijf een sterk artikel dat overgenomen wordt door relevante websites. Is dat niet mogelijk? Kies voor ABC-linkruilen of plaats infographics op relevante websites.