Bijzondere zomervakanties met het gezin in Afrika!

Bijzondere zomervakanties met het gezin in Afrika!

Heb jij altijd al een droomreis willen maken met het gezin naar Afrika, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Twijfel je gezien de lange vliegafstand of vraag je jezelf af of landen als Tanzania, Ghana en Marokko wel veilig genoeg zijn? Lees snel verder om erachter te komen wat deze landen bijzonder maakt!

Spot de Big Five

Maak een van de meest bijzondere reizen naar Afrika: een reis waarbij je op avontuur gaat in Tanzania en geniet op een van de parelwitte stranden van Zanzibar. Kom heerlijk tot rust op dit eiland wat gelegen is aan de oostkust van Afrika. Spot vervolgens de Big Five in een van de nationale parken en je hebt de tijd van je leven! Het bekendste nationale park van dit Afrikaanse land is de Serengeti, wat eindeloze vlakte betekent.

Tropische kunstlijnen en wildlife

Ghana heeft net als Tanzania veel prachtige nationale parken waar je wilde dieren kan ontdekken. Ook kan je er genieten van tropische kustlijnen en gezellige steden, waaronder de hoofdstad Accra. Het zuidelijke deel van het land is relatief veilig, echter is het wel verstandig om je aan verschillende veiligheidsvoorschriften te houden. Reis door het land en doe verschillende bezienswaardigheden aan, zoals Cape Coast, Volta Region en Mole National Park. Ga naar huis met ontzettend veel mooie herinneringen.

Oosterse geuren

Ervaar de veelzijdige wereld van de Arabische nachten, waar je jezelf onder kan dompelen in de Marokkaanse cultuur. Marokko kan je veilig bezoeken, lees je van te voren wel in over eventuele risico’s. Maak tijdens een bezoek aan Marokko een wandeling door het Atlasgebergte, bezoek de hoofdstad Marrakech en slenter door de typisch Marokkaanse medina’s, de oude stadsdelen van Noord-Afrikaanse steden. In het schilderachtige centrum van Marrakech ruik je typisch Oosterse geuren en vind je vele indrukwekkende bezienswaardigheden.

Officiële toestemming

Er zijn meerdere landen waarvoor je een visum moet regelen als je ernaar toe reist, waaronder Tanzania en Ghana. Ook als je wilt afreizen naar bijvoorbeeld Midden of Zuid Amerika, dan heb je een visum nodig. Door middel van een visum kan het desbetreffende land controle uit oefenen wie wel en wie niet het land binnen mag reizen. Het visum wordt afgegeven door het land waar je naartoe wilt reizen.

Online aanvragen

Maar hoe gaat een visum regelen voor Tanzania en de andere Afrikaanse landen in zijn werk? Maak je een reis naar Tanzania en Zanzibar, vraag dan uiterlijk drie weken voor vertrek online een visum aan. Je vult gemakkelijk een online formulier in, waarna je per e-mail het visum toegestuurd krijgt. Ook voor Ghana dien je een toeristenvisum aan te vragen. Heb je de Nederlandse nationaliteit, dan heb je voor Marokko geen visum nodig.