Dit zijn de 5 musthaves voor je slaapkamer!

Dit zijn de 5 musthaves voor je slaapkamer!

Je slaapkamer inrichten: iedereen doet dat op zijn eigen manier. De een houdt van een gezellige inrichting met veel spullen, de ander houdt het liever wat rustiger: je slaapkamer is immers bedoeld om in te slapen. Natuurlijk: er hoort een bed in je slaapkamer en een kast is ook handig. Je behangt of geeft de muren een kleurtje. Je legt iets op de vloer en gaat verder met inrichten. Vrijheid blijheid. Maar wat zijn nou de spullen die ook jij echt in jouw slaapkamer moet hebben?

Groen in je slaapkamer

Waarom zou je alleen planten in je tuin en in je woonkamer hebben? Ook de slaapkamer is voor veel planten een uitstekende plek, zeker als ze genoeg zonlicht vangen of juist alleen wat indirect zonlicht krijgen. Zo zijn er talrijke planten die het klimaat in je slaapkamer verbeteren, niet alleen omdat ze zuurstof produceren. En zeg nou zelf: wat gezellig groen in je slaapkamer is toch gewoon heel knus?

Fijn beddengoed

En wat is dan een betere plek om dat groen om je heen te zien dan vanuit jouw heerlijke bed? Lig je fijn? Als er iets is waarop je niet moet besparen is het beddengoed want een derde deel van je leven lig je in bed. Let op: mooi beddengoed hoeft niet duur te zijn, maar kwaliteit is wel een soort van must. Let dus goed op wat voor stof je in huis haalt als je een dekbed kopen gaat. Het gaat erom dat je na de eerste nacht al weet: dit was een hele goede keuze!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Nee, het gaat er niet om dat je de mooiste bent. Het gaat er om dat je goed in je vel zit. Toch is het goed om ‘s morgens even te kijken hoe je eruit ziet en of je haar naar wens zit. Wat is dan een betere plek dan je slaapkamer? Dat is immers meestal de plek waar je je aankleedt. Een laatste goedkeurende blik in de spiegel en je kan de deur uit.

Maak er jouw persoonlijke slaapkamer van

Je kan je in je slaapkamer ook omringen met persoonlijke spullen. Foto’s van jezelf of van mensen die je dierbaar zijn. Fijne herinneringen. Ze maken van jouw slaapkamer een nog persoonlijkere plek om uit te rusten en dingen een plek te geven.

Verlichting

Om lekker in te slapen en goed wakker te worden is goede verlichting eigenlijk onmisbaar. Heel fijn is bijvoorbeeld een lampje dat je kan dimmen. Het is immers prettiger om met zacht licht in bed te stappen en ook met gedimd licht wakker te worden. Groot licht kan alsnog later op de dag!