Het perfecte tafelkleed voor buiten

Het perfecte tafelkleed voor buiten

Als het warmer wordt en de zon begint te schijnen, is er niets fijner dan buiten eten. Of je nu een kleine balkontafel hebt of een grote eettafel in de tuin. Het juiste tafelkleed kan het verschil maken tussen een gewone maaltijd en een prachtige eetervaring. Let op dat je wel echt een tafelkleed voor buiten kiest. Anders heb je kans dat het product gaat verkleuren of uitdrogen. PVC heeft namelijk niet een lange levensduur als deze in de zon en regen ligt.

Welke maat tafelkleed is het beste voor mijn tafel?

Voordat je begint met zoeken naar het perfecte tafelkleed voor jouw tuin- of balkontafel, is het belangrijk om de afmetingen van je tafel te weten. Meet de lengte, breedte en hoogte van de tafel zorgvuldig op voordat je een nieuw kleed gaat uitzoeken. Als vuistregel geldt dat het kleed minstens 20 tot 30 centimeter langer moet zijn aan elke kant dan de afmetingen van de tafel zelf. Hierdoor hangt het kleed mooi over de randen van de tafel heen zonder dat deze gaat verschuiven bij windvlagen. Houd er rekening mee dat als je een tafel hebt met afgeronde hoeken, je misschien een kleiner tafelkleed nodig hebt om te voorkomen dat de hoeken omhoog gaan staan. Het design van een tafelkleed kan enorm bijdragen aan de sfeer die je wilt creëren op je terras of in je tuin. Er zijn talloze kleuren beschikbaar. Als je een rustige sfeer wilt creëren kun je bijvoorbeeld kiezen voor effen pasteltinten. Voor een meer uitgesproken look kun je gaan voor felle kleuren.

Heeft een tafelkleed voor buiten onderhoud nodig?

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoud van je nieuwe tafelkleed. Buiten kan het kleed snel vies worden door stof, regen en gemorste etensresten. Reinig het tafelkleed voor buiten daarom goed. Hierdoor heeft het tafelkleed een langere levensduur. Als er toch vlekken op je tafelkleed komen, kun je deze in de meeste gevallen eenvoudig verwijderen met een sopje van lauw water en zeep. Laat het kleed vervolgens drogen in de zon voordat je deze weer gebruikt. Houdt ook altijd een vochtig doekje bij de hand. Vlekken van bijvoorbeeld tomaat, kerrie etc. trekken snel in. Deze kunnen daarom vaak niet verwijderd worden. Met een vochtige doek kan je dan nog net op tijd zijn!