Nieuwe WordPress website maken? Let op het thema en een goede hosting provider

Nieuwe WordPress website maken Let op het thema en een goede hosting provider

Bij het maken van een nieuwe WordPress website zijn er twee belangrijke punten waar je op moet letten. Het kiezen van een geschikt thema wat aansluit bij jouw wensen en het uitzoeken van een goede en snelle hosting provider. Waarom dit zo belangrijk is gaan we in dit artikel uitleggen zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en niet met een slecht WordPress thema zit op een instabiele en trage hosting.

1)    WordPress thema’s

Diverse functionaliteiten

WordPress biedt een overvloed aan thema’s, elk met zijn eigen set functies en stijlen. Door verschillende thema’s te bekijken, kun je het beste WordPress thema kiezen die het meeste past bij de behoeften van je website. Of je nu een blog, een zakelijke site of een portfolio hebt, er is een thema voor elke niche.

Responsive

Bij het zoeken naar een geschikt WordPress thema dat aansluit bij jouw wensen en behoeften is het ook raadzaam om te kijken of het thema responsive is. Er wordt tegenwoordig meer op het internet gesuft via mobiele apparaten dus het is goed om te kijken of het WordPress thema wat je eventueel wilt aanschaffen ook responsive is op mobiele apparaten. Dit is goed voor de gebruikerservaring maar zoekmachines vinden het ook prettig als een website mobielvriendelijk is.

Mogelijkheden tot aanpassingen thema

De mate waarin je een thema kunt aanpassen verschilt enorm. Sommige thema’s bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, terwijl andere meer beperkt zijn. Door verschillende thema’s te bekijken, kun je het beste compromis vinden tussen gebruiksgemak en aanpassingsmogelijkheden.

Snelheid en optimalisatie

De snelheid van je WordPress website is ontzettend belangrijk. Sommige thema’s zijn goed geoptimaliseerd voor snelheid en SEO, terwijl andere mogelijk zwaar zijn en langere laadtijden veroorzaken. Je website snel zijn voor bezoekers en ook voor zoekmachines. Als bezoekers lang moeten wachten dan zullen zij afhaken en als zoekmachines gebruikers een sneller alternatief kunnen voorschotelen dan zullen ze een concurrerende website boven je laten in de zoekresultaten.

2)    Hosting providers voor WordPress

Betrouwbaarheid en uptime

Verschillende hosting providers bieden verschillende service niveaus wat betreft betrouwbaarheid en uptime. Het is belangrijk om te kiezen voor een provider met een bewezen staat van dienst op het gebied van betrouwbaarheid, zodat je site altijd toegankelijk is. Hoe kun je dit uitzoeken? Neem eens een kijkje bij deze website hosting providers en vergelijk de voor- en nadelen.

Snelheid en prestaties

De laadsnelheid van je website hangt nauw samen met je hosting provider. Door verschillende providers te vergelijken, kun je er eentje kiezen die snelheid hoog in het vaandel heeft staan. In combinatie met een WordPress thema wat geoptimaliseerd is voor snelheid ga jij een website ontwikkelen die razendsnel is voor zowel bezoekers als zoekmachines!

Klantenondersteuning

Een bereikbare en deskundige klantenservice is ook van onschatbare waarde, vooral als je technische problemen ondervindt die je zelf niet kunt oplossen. Vergelijk de klantenondersteuning opties en -recensies om ervoor te zorgen dat je in goede handen bent als er problemen ontstaan.

Beveiligingsmaatregelen

Beveiliging is een topprioriteit voor elke website. Verschillende hosting providers bieden verschillende beveiligingsfuncties aan. Het vergelijken van deze functies is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website beschermd is tegen mogelijke bedreigingen van buitenaf. Dit kun je doen door beveiliging plug-ins van WordPress maar je hosting provider zal ook maatregelen moeten treffen voor gevaar van buitenaf.

Conclusie

Het kiezen van het juist WordPress thema en de meest geschikte hosting provider zijn belangrijke stappen bij het opzetten van een succesvolle nieuwe WordPress website. Door verschillende opties te bekijken en te vergelijken, kun je de beste keuzes maken op basis van je eigen behoeften en wensen.