Overbrug financieel lastige tijden door een zakelijke lening af te sluiten

Overbrug financieel lastige tijden door een zakelijke lening af te sluiten

Het kan voorkomen dat je als ondernemer geen toereikende financiële middelen hebt om een noodzakelijk investering te kunnen doen. Het afsluiten van een zakelijke lening is in dat geval een mogelijkheid om extra financieringsruimte te bieden. In dit artikel lees je wat een zakelijke lening inhoudt en welke mogelijkheden het voor jouw onderneming kan bieden.

  1. Een zakelijke lening of een zakelijk krediet?

Als je zakelijk geld wilt lenen, heb je de keuze tussen het afsluiten van een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Een zakelijke lening is eenvoudiger af te sluiten dan een zakelijk krediet.

  • Zakelijke lening: Bij een zakelijke lening wordt een vooraf bepaald geldbedrag in één keer op je rekening gestort. Een zakelijke lening aanvragen wordt voornamelijk afgesloten voor een eenmalige investering.
  • Zakelijk krediet: Bij een zakelijk krediet kun je voor een vooraf bepaalde periode geld opnemen tot een vaste limiet. Een zakelijk krediet wordt met name afgesloten om een tijdelijk tekort aan liquide middelen mee op te kunnen vangen.

Om jezelf ervan te kunnen verzekeren de juiste kredietverstrekker en de juiste zakelijke lening te kiezen, is het aan te raden om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken op basis van looptijd, rente(percentage), maandlasten en aflosmogelijkheden.

  1. Welke voordelen biedt een zakelijke lening?

Een fors geldbedrag lenen, rente betalen en een lening aflossen, klinkt wellicht behoorlijk onaantrekkelijk, een zakelijke lening heeft echter aanzienlijke voordelen te bieden.

  • Investeringsruimte: Om groei te bewerkstelligen is het doen van investeringen soms essentieel. In zulke gevallen kan zakelijk lenen de uitkomst bieden. Het biedt financiële ruimte om in je bedrijf te investeren, zonder dat je daarvoor je persoonlijke financiële reserves hoeft aan te spreken.
  • Duidelijkheid: Een ander voordeel van een zakelijke lening is dat je het geld snel ontvangt en direct duidelijkheid hebt omtrent de looptijd, rente en aflosvoorwaarden.
  • Gemak: Tenslotte is het eenvoudig om een zakelijke lening aan te vragen. De aanvraag verloopt geheel online en het geldbedrag wordt doorgaans al binnen enkele dagen op je rekening gestort.