3 Tips voor de beginnende belegger

3 Tips voor de beginnende belegger

Het is vandaag de dag makkelijker dan ooit tevoren om te beleggen. Dit komt niet alleen door de hoge hoeveelheid opties die er zijn om te beleggen zoals NFT, crypto, aandelen en obligaties, maar ook omdat wij toegang hebben tot het internet om elkaar te vertellen wat de voor en nadelen zijn van bepaalde investeringen. Dat is ook precies waar dit artikel voor gemaakt is, om de beginnende belegger op weg te helpen met wat goede investeringen zijn, wat de verwachte winstuitkering zou kunnen zijn gepaard met de risico’s die de opties bevatten.

Waar te kijken?

Ten eerste is het belangrijk erachter te komen wat betrouwbare plekken zijn om je informatie van te halen. Er zijn genoeg plekken die je willen overhalen om geld te investeren in hun eigen projecten die alleen gemaakt zijn om de oprichters wat geld te verdienen. Daarom is het handig een kijkje te nemen op websites als Reviews bird. Dit soort review websites dienen er alleen voor om jou als consument te vertellen wat de ervaring zijn geweest van eerdere gebruikers zodat jij niet dezelfde fouten als hun maakt en de beste optie kiest voor de service waarnaar je op zoek bent. Hieronder staat een lijst van de drie beste plekken om te beginnen met beleggen.

1. Aandelen

Aandelen zijn een van de, of misschien de grootste plek om te investeren op de winkel. Hoe het werkt is dat bedrijven een deel van hun bedrijf verkopen aan jou. Je koopt dit tegen steeds wisselende koersen, en probeert zo een winst te maken. Omdat aandelen een stuk stabieler zijn, is de kans op verlies zeker aanwezig maar minder dan andere beleg opties. Dat heeft wel als gevolg dat de winst opbrengt ook gering is. Je zal je geld vaak niet verdubbelen maar een paar procent meer winst krijgen van het bedrag wat je ingebracht hebt. Wat deze optie vooral veiliger maakt is dat er zoveel grote bedrijven aan meedoen, waaronder financiële instellingen. Dit maakt de kans dat je beroofd wordt van je geld een stuk kleiner.

2. Vastgoed

Misschien is de situatie in 2022 niet heel erg gunstig om vastgoed te kopen in vergelijking met eerdere jaren, maar vastgoed is, zoals ze zeggen, altijd een goede aankoop. Dit komt omdat je met vastgoed niet alleen gegarandeerd bent dat je geld meer waard wordt, maar ook omdat je er winst uit kan halen door het te verhuren of zelf te gebruiken en zo geld besparen. Het grootste nadeel aan het kopen van vastgoed is de hoge instapdrempel. Je moet veel kapitaal hebben en je bent gebonden aan een lang contract wat tientallen jaren strekt. Aan het eind ben je echter wel verzekerd van een redelijk mooie winst mocht je willen verkopen.

3. Crypto

Dit is de meest controversiële manier van investeren in de afgelopen jaren.Dit komt omdat er zoveel cryptocurrencies zijn geweest die mensen hebben opgericht. Bepaalde mensen maken dan een coin, nemen iedereens geld af en lopen dan weg met het geld. Echter zijn de grotere cryptocurrencies wel betrouwbaar. Zo is ook je kans op verlies en winst enorm. Je kan heel makkelijk al je geld verliezen in een slechte week, maar het kan zo gebeuren dat je geld verveelvoudigd