Vakantiewerk in Den Haag voor studenten

Vakantiewerk in Den Haag voor studenten

De zomervakantie is aangebroken. Om van een welverdiende vakantie te kunnen genieten, moet je ook geld verdienen. Twijfel je nog over welk vakantiewerk je moet doen? Lees hier over 3 vakantiejobs die je kunt doen. En de voor- en nadelen van deze banen.

Food delivery

Als je van fietsen houdt, is het bezorgen van eten jouw taak. Het is ook een ideale baan als je wilt sporten. Tijdens een dag werken rijd je met gemak tientallen kilometers. Hou je niet van rijden, maar wil je wel een bezorger worden? Dan kun je ook maaltijden bezorgen op de scooter. Er zijn veel verschillende organisaties die maaltijden aanbieden. Onderzoek daarom welke organisatie jou het beste salaris en ondersteuning geeft. Een nadeel van werken als bezorger van maaltijden is dat je bij slecht weer ook moet fietsen. Zorg dus voor een goede set regenjassen. Zo voorkom je dat je verkouden wordt. Naast eten laten bezorgen, kun je nu ook boodschappen op de fiets laten bezorgen. Een nadeel van deze baan is dat je vaak binnen een beperkte tijd boodschappen moet bezorgen. Dit kan stressvol zijn!

Horeca

Als je het leuk vindt om met mensen te werken, dan is een baan in de horeca iets voor jou. Om in de horeca te werken, moet je klantvriendelijk zijn en kunnen omgaan met lastige klanten. Een groot voordeel van werken in de horeca is dat er veel vacatures zijn. Zo vind je snel een zomerbaantje. Een van de nadelen van werken in de horeca is dat je vaak ’s avonds en in het weekend moet werken zonder er een stipendium voor te krijgen. De lonen zijn over het algemeen ook relatief laag. Uw inkomsten kunnen echter hoger zijn vanwege de fooien die u ontvangt. Ook als u op het terras werkt, kunt u tijdens het werken van de zon genieten.

Vakantiejobs op een hogeschool of universiteit

Veel hogescholen en universiteiten hebben studentenjobs. Je kunt bijvoorbeeld optreden als surveillant, student-assistent of studentadministrateur. Er is dus altijd een baan voor jou. Deze vacatures vind je op websites van hogescholen of universiteiten en uitzendbureaus. Een van de voordelen van werken op een hogeschool of universiteit is dat je meestal een goed salaris kunt krijgen en goede randvoorwaarden hebt. Dit geldt vooral als u rechtstreeks voor een hogeschool of universiteit werkt. Een ander voordeel is dat je na de zomer soms door kunt werken. Dit is vaak flexibel qua tijden en data, zodat je werk en studie kunt combineren.