7 tips om optimaal te genieten van het voorjaar in je eigen tuin

7 tips om optimaal te genieten van het voorjaar in je eigen tuin

Het voorjaar: de bomen en bloemen beginnen te bloeien. Vogels krijgen kuikens en ook andere dieren krijgen kroost. Waar de voorgaande periode ijskoud en regenachtig was, begint nu ook de zon weer door de wolken te schijnen. Het is heerlijk om van deze eerste zonnestralen te kunnen genieten in je eigen tuin. Maar hoe doe je dat het beste? Hier worden 7 manieren gegeven om optimaal te genieten van het voorjaar in je eigen tuin.

1. BBQ’en

Pak die oude BBQ weer uit de schuur en begin maar met braden! Want niets is lekkerder dan een sappige, gerookte hamburger van de grill. Met een drankje in de hand en vrienden om je heen. Als dat niet genieten is.

2. Groene vingers

Niets is erger dan je verzorgde tuin weg te zien kwijnen in de koude winter. Twijfel dan niet. Zodra de zon begint te schijnen, pak je de schop erbij en verwijder je alle oude, beschadigde en verwelkte planten. Als je planten weghaalt, kan je meteen nieuwe uitkiezen bij het tuincentrum!

3. Je innerlijke kind naar buiten laten

Herinner je je dat gevoel nog van vroeger. Dat je als kind niet kon wachten tot de zon weer scheen en je weer lekker door het gras kon rennen? Waarom zou je het laten bij vroeger? Ga met je kinderen mee naar buiten. Trap of gooi een bal over, of ga tikkertje spelen. Je bent nooit te oud voor spelletjes en je kinderen vinden het vast alleen maar leuk dat je met ze meedoet!

4. Terrasje pakken?

Hoe vaak hoor je deze vraag als het lekker weer is? Het is natuurlijk heerlijk om een terrasje te pakken met vrienden in de stad, maar waarom zou je dat niet in je eigen tuin doen? Met een terrasoverkapping heb je het beste van de twee ‘buiten’ huis. Nodig vrienden en familie uit en geniet met elkaar van een drankje. Regent het? Geen stress, de overkapping zorgt ervoor dat je zelfs met minder weer kan genieten.

5. Even relaxen

Mja, die kussens op de bank zagen er vorig jaar beter uit… Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe loungeset? Ga eropuit naar je dichtstbijzijnde woonboulevard en kies het meest relaxte tuinmeubel dat je kan vinden. Maar laat hem misschien dit jaar wel overwinteren in de schuur…

6. Van buiten naar binnen

Heb je nou geen terras maar wel een veranda overkapping? Geen probleem! Pak een goed boek en zorg voor een lekkere stoel in het zonnetje. Een kopje thee of koffie erbij en je zit als gebakken. Misschien krijg je er nog een kleurtje van ook.

7. Goede Picknick!

Geen terras en geen veranda? Dat geeft niet. Een kleedje op het gras zorgt al voor een goede sfeer. Neem een rieten mandje mee met broodjes, hapjes en drankjes. Doe je schoenen uit en laat het gras je tenen kietelen. Meer connectie met de natuur bestaat niet.