Dit zijn de 5 voordelen van Re-Board!

Dit zijn de 5 voordelen van Re-Board!

Als we het hebben over Re-Board, dan hebben we het over een product dat bekendstaat om zijn kracht, lichtheid en flexibiliteit, waardoor het een favoriete keuze is voor creatieve professionals en ontwerpers. Re-Board is een kartonnen paneel dat bestaat uit meerdere lagen gerecycled papier, samengeperst en gelijmd op een unieke manier. Benieuwd waarom Re-Board zo geliefd is en wat de voordelen hiervan zijn? We hebben de volgende 5 voordelen voor je op een rijtje gezet!

1.    Sterkte en duurzaamheid

Op het eerste gezicht lijkt Re-Board helemaal niet zo heel sterk. Maar ondanks zijn lichte gewicht is Re-Board opmerkelijk sterk en duurzaam. Het bestaat uit meerdere lagen gerecycled papier die op een unieke manier zijn geperst en gelijmd. Hierdoor kan Re-Board hoge belastingen weerstaan en is het bestand tegen buigen, draaien en vervorming. Dit maakt het een ideaal product voor structurele toepassingen zoals bijvoorbeeld displays, stands en meubels die langdurig gebruikt moeten worden.

2.    Makkelijk te hanteren

Naast dat Re-Board sterk en duurzaam is, is het ook makkelijk te hanteren. Het is aanzienlijk lichter dan traditionele materialen zoals hout of plastic, waardoor het gemakkelijk te hanteren, te vervoeren en te installeren is. Je kunt grote hoeveelheden makkelijk in één keer verplaatsen. Dit maakt het vooral handig voor pop-up stands en beurzen, waar flexibiliteit en mobiliteit belangrijk zijn.

3.    Milieuvriendelijk en recyclebaar

Re-Board is ook nog eens milieuvriendelijk materiaal omdat het volledig recyclebaar is. Het bestaat uit gerecycled papier en gebruikt geen schadelijke stoffen tijdens de productie. Na gebruik kan Re-Board worden gerecycled tot nieuw karton. Voor bedrijven en merken die waarde hechten aan duurzaamheid, biedt Re-Board een verantwoordelijk alternatief voor traditionele materialen. Een win-win situatie dus!

4.    Veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden

Met Re-Board kunnen ontwerpers hun creatieve brein tot leven brengen. Het materiaal is gemakkelijk te snijden, te vormen en te bedrukken, waardoor het mogelijk is om unieke en opvallende structuren te creëren. Het kan bijvoorbeeld worden gesneden in verschillende vormen voor oppervlakken. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor ontwerpers de vrijheid hebben om hun creativiteit de vrije loop te laten.

5.    Kostenbesparend

Daarnaast is Re-Board ook nog kostenbesparend! In vergelijking met andere materialen is het een stuk goedkoper. Het lagere gewicht vermindert bijvoorbeeld transportkosten en installatietijd. Bovendien kunnen Re-Board structuren vaak hergebruikt worden, waardoor kosten voor vervanging of afvalbeheer worden bespaard. Ideaal voor bedrijven en kunstenaars die graag willen besparen op verschillende soorten materialen!