Verbouwen van je huis – belangrijke punten waar je niet zo snel aan denkt

Verbouwen van je huis - belangrijke punten waar je niet zo snel aan denkt

Sinds dat iedereen een paar jaar geleden steeds vaker thuis was, zijn heel veel mensen steeds meer gaan nadenken over hun eigen plekje onder de zon. Is het fijn genoeg? Wonen we op de juiste plek? Gaan we verhuizen of juist renoveren? De huizenmarkt was erg aantrekkelijk met haar lage rente, maar tegenwoordig is verbouwen een stuk aantrekkelijker dan verhuizen. Hieronder lees je over belangrijke punten die je kan overwegen als je wilt gaan verbouwen, waar je standaard niet aan denkt.

Daglicht

Licht in je huis is erg belangrijk, zeker daglicht. Dat heb je als mens echt heel hard nodig. Heb je misschien een hoekhuis, dan kan je heel goed overwegen om een stuk zijmuur uit te breken en daar een schuifpui te plaatsen. Op die manier heb je namelijk heel veel extra natuurlijk licht, wat heel goed voor je is en je hebt een extra in- en uitgang, wat een nieuw speels effect aan je woning geeft. 

Heb je een tussenwoning, dan kan je overwegen om de ramen in ieder geval van plafond tot vloer te plaatsen, op deze manier kan je ook al een heleboel daglicht realiseren.

Lichtplan

Naast veel daglicht is het ook erg plezierig om een lichtplan te maken voor je huis tijdens een verbouwing. Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken die kunnen aangeven waar je het beste je lichtpunten aan kan brengen, zodat het, als het buiten donker wordt, je op een hele fijne, rustgevende manier lamplicht aan kan brengen in het donker, zonder dat dit licht vanaf gekke plekken in je gezicht schijnt.

Trappen

Vaak zit een trap standaard in je huis, maar wist je dat je daar ook eens kritisch naar mag kijken? Er zijn tegenwoordig zoveel dingen mogelijk als het om trappen gaat. Een trap hoeft niet standaard dicht te zijn aan alle kanten, maar mag ook open zijn. Zelfs de ruimte tussen de treden kan open zijn, wat een heel erg ruimtelijk gevoel geeft en waardoor je zelf  je hal bij je huiskamer kan betrekken, in plaats van dat het een apart trappengat is. Bij timmer en trappenbedrijf Almere kan je hier veel van de mogelijkheden zien.

Natuurlijke materialen

Een mens is gemaakt om grotendeels buiten te zijn, maar we zitten tegenwoordig ook vaak binnen. Om het voor je lijf en geest dan toch zo fijn mogelijk te maken, maak in je huis gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan een houten vloer, houten trap, houten kozijnen, hout kan een rustgevende invloed hebben op  je. Katoenen of linnen gordijnen en vloerkleden zijn ook goede opties om te overwegen in plaats van polyester, dat geeft toch net een ander gevoel.

Natuurlijke tinten

De trendkleuren zijn tegenwoordig niet voor niets vaak een groene tint of een gele tint. Dit zijn warme natuurlijke kleuren die een positieve invloed op je geest kunnen hebben. Geef een muur een mooie groene kleur, leg een groen vloerkleed op je mooie bruine houten vloer, plaats hier en daar wat plantjes en gebruik okergele accessoires om de zon erin te brengen. Op deze manier heb je een heel mooie natuurlijke basis binnen aangebracht, dus als je even niet naar buiten kan, haal je het buiten zo mooi naar binnen.