De beste bbq kopen!

De beste bbq kopen!

Niets is leuker dan op een snikhete zomeravond of gezellige winteravond met vrienden of familie wat hamburgers of veggiespiesjes op de grill te gooien! Wil je ook je eigen BBQ kopen? Lees dan verder om er zeker van te zijn dat u de juiste grill voor u koopt.

Elk type barbecue heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bedenk dus goed wat je ermee wilt doen, welke smaken je lekker vindt en welke bereidingswijzen je lekker vindt!

Zelf barbecueën

De meest klassieke barbecue is de houtskoolbarbecue. Je raadt het al, deze BBQ kan alleen aangestoken worden met houtskool. Houd je van de smaak van spek? Dan is deze barbecue iets voor jou. Doordat het vuur direct onder je eten brandt, kun je dankzij de hoge hitte verschillende bereidingswijzen uitproberen.

Woont u in een huis met tuin of een huis met terras? Dan plaats je zo’n houtskoolgrill eenvoudig. Plaats er gewoon een bak of kom onder om de rondwervelende as op te vangen. Er zijn ook compacte houtskoolbarbecues die je mee kunt nemen op vakantie of naar het park (uiteraard toegestaan).

Ben je een grote fan van die authentieke rooksmaak? Dan kun je ook gaan roken. De gesloten oven zorgt ervoor dat de rook goed in het vlees trekt en afhankelijk van de bereiding breng je een unieke smaak aan je gerechten.

Culinaire decoratie

Als je echt eetplezier wilt, kun je kiezen voor kamado grill. Deze eivormige houtskoolgrill is gemaakt van keramiek en heeft de mogelijkheid om op lage en hoge temperaturen te grillen. Het is niet goedkoop, maar biedt een verscheidenheid aan bereidingstechnieken. Probeer tijdens het grillen heerlijke côte à l’os!

Misschien drink jij ook graag bier tijdens het braden van vlees en groenten? Dan geven we je nog een tip: gooi het bier op de grill! Je kunt bijvoorbeeld wat bier aan het spek toevoegen zodat het vlees niet uitdroogt en een heerlijke biersmaak krijgt!

Biermarinades zijn ook een heerlijke optie. Er gaat niets boven een stevige saus voor varkensvlees, rundvlees en kip. Met zo’n marinade kun je het beste een dag van tevoren beginnen, het moet namelijk een tijdje in het vlees trekken om zoveel mogelijk smaak op te nemen voordat je gaat bakken. Je kunt het natuurlijk ook rustig aan doen en naar de winkel gaan voor een barbecuesaus met biersmaak. Dan kun je na het grillen zoveel saus aan het vlees toevoegen als je wilt.

Geen rookoverlast

Hou je van barbecueën maar niet van roken? Dan kun je naar de gasgrill! Deze grill warmt snel op en je stelt de temperatuur eenvoudig in met de draaiknop. Zo snel en gemakkelijk!

Uiteraard moet u altijd de gasfles aansluiten. Als je weinig ruimte hebt in de tuin of op het terras, is dit misschien niet de beste optie voor jou. Je hebt ook compactere versies, maar deze hebben meestal een kleiner kookoppervlak en minder grillmogelijkheden. Prep-opties voor gasgrills zijn ook enigszins beperkt.

Ben jij een echte BBQ fanaat? Dan is een buitenkeuken iets voor jou! Deze grill werkt ook op gas, maar is groter en heeft verschillende bereidingsmogelijkheden. Hiervoor moet je een paar dollar betalen.

Als je een veranda of terras hebt en niet van plan bent om de grill af en toe te verplaatsen, kun je kiezen voor een elektrische grill. Ook hier heb je natuurlijk geen rookoverlast, je hoeft de grill alleen maar in het stopcontact te steken. Net als een gasbarbecue warmt hij snel op.

Welke barbecue kies jij?