Wie al de nodige kilometers heeft gemaakt, weet dat autorijden gepaard gaat met uitdagingen. Je hoofd koel houden tijdens deze momenten kan lastig zijn en voor spanning zorgen. Zit je regelmatig met rode wangen achter het stuur? In dit blog hebben we een aantal praktische tips verzameld over hoe je je hoofd letterlijk en figuurlijk koel kan houden tijdens het autorijden.
Kies een passende autoverzekering uit
De een scheurt rond alsof z’n auto van titanium is, de ander neemt drempels met de grootste zorg. De mate waarin we risico ervaren, verschilt per persoon. Zo zien sommige bestuurders overal gevaar in waardoor ze risicomijdend gedrag gaan vertonen. Anderen onderschatten potentiële problemen, wat onnodige risico’s met zich mee kan brengen. Welke van de twee karaktereigenschappen meer schade veroorzaakt, is lastig te zeggen. Voor mensen die autorijden heel spannend vinden kan een verzekering met een all-risk dekking zorgen wegnemen. Vooral als ze in een mooie, wat duurdere auto als een Volkswagen rondrijden. Ook een Volkswagen verzekering afsluiten? Online zijn diverse aanbieders te vinden.
Neem maatregelen tegen hitte
Je auto verzekeren helpt het hoofd koel te houden. Naast een stuk gemoedsrust worden bepaalde mankementen die warmte in de auto veroorzaken vergoed, als de dekking toereikend is. Met name oudere auto’s kunnen nog wel eens oververhit raken. Vaak heeft dit te maken met de motor. Er is dan onvoldoende koeling aanwezig waardoor de temperatuur in de auto oploopt. Om tijdens het rijden de temperatuur te verlagen is het handig om alle stroomverbruikers uit te zetten. Zo kan je de airco uitschakelen en rustiger gaan rijden. Is er niets met de motor aan de hand, maar ben je wel van plan om met warm weer te gaan rijden? Lucht je auto voor vertrek en neem voldoende water mee. Maak tijdens lange ritten ook vaker een stop. Parkeer de auto bij aankomst in de schaduw en leg een zonnescherm op de voorruit.
Even tot tien tellen
Je boos maken is zelden ergens goed voor, al helemaal niet in het verkeer. Je hart gaat sneller kloppen, je wangen kleuren en je krijgt het warm. Naast dat boosheid een vervelende emotie is, brengt het ook gevaar met zich mee. Prikkelbaarheid kan voor onoplettendheid zorgen. Hoewel het misschien wat cliché klinkt, is het in zulke situaties verstandig even tot tien te tellen. Parkeer je auto, indien mogelijk, op een parkeerplaats, zet de motor uit en haal een aantal keer diep adem. Neem desnoods een paar slokken water en wacht tot je hart weer in een normaal tempo slaat. Gaat de boosheid niet weg? Bel een goede vriend of vrienden om het van je af te kunnen praten.Met een boze bui verder rijden is in ieder geval nooit de oplossing.
Ahoy, wij zijn hofstijl.nl!
Wij zijn een (nieuws)website en bloggen over nieuws en informatie over ons kikkerlandje. Dit doen we vanuit Den Haag!