Een actieve vakantie met je kids in Spanje

Een actieve vakantie met je kids in Spanje

Vakantie vieren met je kinderen

Wanneer je kinderen hebt en graag ermee op vakantie gaat, valt het soms niet mee om te bedenken wat je ermee kunt gaan doen. Er zijn kinderen die graag de vakantie op een camping doorbrengen, maar er zijn er ook die graag actief bezig zijn. Wanneer dat laatste het geval is, kun je een vakantie boeken waar veel activiteiten met de kinderen mogelijk zijn. Je zou bijvoorbeeld in een kano een rivier kunnen afvaren, maar ook lange wandelingen maken door de bergen. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar wil je echt hebben dat de kinderen genieten, zou je  kunnen boeken voor een huttentocht onder begeleiding van een ervaren berggids.

Actief bezig zijn

Een huttentocht kinderen is in eerste instantie niet de meest vanzelfsprekende mogelijkheid voor een kindervakantie. Wie denkt er nu aan een vakantie waarbij de kinderen berg op en af moeten lopen. Daarbij worden hoogtemeters van 2000 meters overwonnen tijdens de wandelingen. Ze trekken daarbij van hut naar hut en slapen in een slaapzaal waar meer snurkende bergwandelaars liggen. Toch is dat zeker een uitdagende vakantie voor actieve kinderen. De bergen hebben alles te bieden, zelfs voor de kleine kinderen. Boek een op de kinderen afgestemd programma waarbij de avontuurlijke kinderen zeker aan hun trekken kunnen komen.

Een van de bekendste huttentochten

Een van de bekendste huttentochten in Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is Carros de Foc in de Catalaanse Pyreneeën. Wanneer je aan de huttentocht deelneemt, zul je tijdens de tocht van 55 kilometer, in een periode van 5 tot 7 dagen, 9 verschillende berghutten bezoeken. Tijdens de wandelingen kun je genieten van de prachtige natuur. De tocht is uitgegroeid tot de mooiste wereldberoemde meerdaagse huttentocht van Europa. Er zijn 9 verschillende soorten berghutten. Zij die de wandelroute willen maken, kunnen zelf kiezen bij welke berghut ze willen starten. De route beschikt niet over een eigen markering. De gemiddelde hoogte bedraagt 2400 meter. Omdat er veel hoogteverschillen moeten worden overwonnen, is het parkour vooral geschikt voor geoefende bergwandelaars. Alle berghutten liggen tussen de 1900 en 2400 meter. Het hoogste punt dat overwonnen moet worden, bedraagt 2745 meter.

De soorten berghutten

Iedere berghut die je passeert, heeft een eigen karakter. Ook de faciliteiten zijn verschillend. Er zijn er waarbij je je heerlijk kunt douchen. De elektriciteit wordt hierbij opgewekt door gebruik te maken van zonnepanelen. Er zijn grote en kleine berghutten. Er zijn berghutten die je zelfs met de auto kunt bereiken. Ook zijn er berghutten waar je wifi kunt gebruiken en zelfs kunt pinnen. Er zijn er ook waarbij het spartaans is en je je moet douchen met koud water. Het is een avontuur dat je niet snel zult vergeten. Je moet je wel goed voorbereiden en zorgen dat je een goede lichamelijke conditie hebt.